Тривалість життя пов'язана з роботою на пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тривалість життя пов'язана з роботою на пенсії

Особисті фінанси
1530
Американські дослідники виявили, що робота в пенсійному віці пов’язана зі збільшенням тривалості життя.
Висновки вчених опубліковані в Journal of Epidemiology and Community Health. Співробітники Державних університетів Орегона і Арізони проаналізували дані 2956 учасників проспективного дослідження Health and Retirement Study.
Всі вони працювали в 1992 році, коли дали згоду на участь, і вийшли на пенсію до закінчення спостереження в 2010 році. До здорових пенсіонерів (їх виявилося 1 934 людини) вчені віднесли тих добровольців, які повідомили, що здоров’я не було важливою причиною припинення трудової діяльності. За період спостереження 234 учасника (близько 12 відсотків) з групи здорових і 262 (25,6 відсотка) з групи хворих померли.
Зв’язок віку виходу на пенсію зі смертністю від усіх причин проаналізували за допомогою Коксовскої моделі регресії. З’ясувалося що серед здорових учасників припинення роботи на рік пізніше визначеного терміну корелював з 11-процентним зниженням ризику смерті від усіх причин. У хворих добровольців пізній вихід на пенсію також виявився пов’язаний зі зниженням смертності. На виявлену залежність не впливали соціодемографичні фактори і спосіб життя.
Як відзначають дослідники, ранній вихід на пенсію може бути фактором ризику передчасної смерті, а робота в пенсійному віці, навпаки, підвищити виживаність літніх людей. «Можливо, це не може бути застосовано до всіх людей, але, на наш погляд, робота приносить безліч економічних і соціальних переваг, які можуть впливати на тривалість життя», – пояснив провідний автор роботи Ченькай У (Chenkai Wu).
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас