Молдова готується ввести мита на українську "молочку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова готується ввести мита на українську "молочку"

Аграрний ринок
524
Міністерство економіки Республіки Молдова підготувало проект постанови про введення імпортних мит на українську молочну продукцію до кінця 2016 року з метою захистити менш конкурентоспроможного молдавського виробника, повідомила прес-служба консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт».
«Мінекономіки Молдови підготувало проект постанови про введення мит на українську продукцію до кінця 2016 року, в першу чергу на молочну продукцію», – йдеться в повідомленні.
За даними «УкрАгроКонсалт», частка експорту молочної продукції в 2015 році в Молдову в середньому становила близько 12%. При цьому частка поставок вершкового масла становила близько 6%, тоді як кисломолочної продукції – більше 72%, молока і вершків – більше 62%, сиру – близько 25%.
Експерти вважають, що в разі прийняття цієї постанови експорт молочної продукції з України може скоротитися, але поставки до Молдови повністю не зупиняться, бо внутрішнє виробництво в цій країні є недостатнім.
Нагадаємо, молдавські виробники молочної продукції стурбовані напливом української «молочки» і просять владу на законодавчому рівні захистити внутрішній ринок від імпорту з України, зокрема, встановити мита, щоб українська продукція стала дорожчою місцевої.
У Міністерстві аграрної політики і продовольства України заявляли, що введення таких заходів з боку Молдови спричинить за собою звернення України зі скаргою до Світової організації торгівлі та застосування нашою країною аналогічних торгових бар’єрів, які можуть бути поширені не тільки на молочну, а й на інші види продукції .
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас