Microsoft розробляє більш просунутий аналог 3D Touch (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розробляє більш просунутий аналог 3D Touch (відео)

Технології&Авто
304
На конференції ACM CHI 2016, присвяченій взаємодії людей і роботів, дослідницький підрозділ компанії Microsoft продемонстрував свої останні розробки.
Так як AR і VR є одним з головних трендів ринку, співробітники Microsoft Research зайнялися тим, щоб поліпшити досвід використання і відчуття від цих технологій.
Однією з проблем очок HoloLens і інших подібних девайсів є обмежений кут огляду, що не дозволяє повністю зануритися у віртуальний світ і у деяких людей викликає запаморочення. Вони вирішили цю проблему за допомогою додаткових світлодіодів, які значно розширюють область огляду.
Суть проектів SparseLightVR і SparseLightAR полягає в тому, що основна картинка відображається на якісному дисплеї з високою роздільною здатністю, а навколо нього встановлюються недорогі екрани з низькою роздільною здатністю, які служать лише для того, щоб розширити межі зображення. Такі периферійні дисплеї збільшують кут огляду по горизонталі до 190 градусів, що практично відповідає розі зору людини. Це збільшення викликає ефект занурення і усуває проблеми з координацією людей в просторі.
Друга представлена технологія являє собою аналог 3D Touch, як в iPhone 6S і iPhone 6S Plus. Цікаво, що дана функція мала з’явитися ще кілька років тому в смартфоні Lumia 1030, відомому під кодовою назвою Microsoft McLaren. Суть технології полягає в тому, щоб управляти пристроєм без дотиків до екрану.
Дисплей смартфона, створений за технологією Microsoft, може розпізнавати наближення пальця і реагувати відповідним чином. Більш того, екран здатний реагувати на сильні натискання на бічні грані. Наприклад, якщо піднести палець до екрану в деяких додатках, то може з’явитися контекстне меню, що дозволяє швидко виконувати різні дії. Також ця технологія підтримує управління декількома пальцями: один можна навести на іконку файлу, а другим вибрати потрібну дію у спливаючому меню.
Про терміни реалізації цих технологій в комерційних пристроях нічого невідомо.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас