Кабмін: Грошей на субсидії в бюджеті вистачить, а українці мають час для підготовки до нового опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: Грошей на субсидії в бюджеті вистачить, а українці мають час для підготовки до нового опалювального сезону

Казна та Політика
2188
Уряд очікує, що кількість людей, які будуть отримувати субсидії в зв’язку з ростом тарифів на газ збільшиться на 1,5 млн.
Про це заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.
За її словами, гроші в бюджеті для таких домогосподарств передбачені.
“Бюджетом передбачено повне покриття всіх субсидій, необхідних для фінансування всіх домогосподарств, які потребуватимуть, власне, соціального захисту”, – розповіла вона.
Ковалів зазначила, що в цілому програма субсидій буде складати 40 млрд грн: “35 млрд, плюс ми очікуємо додаткових 5 млрд”.
Також Ковалів зазначила, що Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення тарифів на газ саме зараз, щоб у населення був час підготуватися до наступного опалювального сезону.
“Це рішення приймається після закінчення опалювального сезону, коли попереду є як мінімум п’ять літніх місяців, коли маленьке споживання. Кожна сім’я, кожна будівля, кожен громадянин має час для того, щоб замінити котел, утеплити будинок, поміняти вікна, поставити лічильники”, – сказала Ковалів.
Вона нагадала, що зараз є кілька програм енергоефективності, за якими держава відшкодовує громадянам частину тіла кредиту, а місцева влада – частину відсотків.
Ковалів запевнила, що “ці програми працюють і будуть додатково профінансовані”. “За цими програмами ми бачимо щомісячний приріст”, – підкреслила чиновниця.
При цьому вона повідомила, що за підтримки європейських партнерів зараз також створюється фонд енергоефективності, який буде профінансований на більш ніж 300 млн доларів.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України, як і планував, встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.
У Мінекономрозвитку повідомили, що після прийняття Кабміном рішення про підвищення цін на газ для населення з 1 травня до ринкового рівня вартість теплової енергії для населення збільшується на 60% – до 1041 грн/Гкал з 652 грн/Гкал.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас