ЄС: Відстрочка саміту Україна-ЄС дозволить виділити фіндопомогу Києву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Відстрочка саміту Україна-ЄС дозволить виділити фіндопомогу Києву

Казна та Політика
333
У Брюсселі вважають, що перенесення саміту Україна-ЄС з травня на вересень допоможе гарантувати більший рівень підтримки України з боку Євросоюзу.
Про це йдеться в офіційному коментарі, який надали “Європейської правді” в представництві ЄС в Україні. При цьому дипмісія підтвердила, що саміт перенесено на вересень, остаточна його дата буде визначена під час візиту Порошенко в Брюссель в кінці червня.
“Зараз (за додатковий час до саміту – ред.) українська влада повинна виконати свої зобов’язання по проведенню реформ. Зміна дати саміту також дозволить дочекатися перегляду програми МВФ і провести оцінку попереднього виконання Угоди про асоціацію, включаючи роботу зони вільної торгівлі”, – йдеться в коментарі європейської сторони.
Заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, коментуючи перенесення саміту, також наголосив на важливості прив’язки до МВФ і підкреслив, що це розблокує новий транш фінансової допомоги ЄС Україні. “Те, що саміт буде у вересні, означає, що до цього часу ми вже завершимо перегляд програми МВФ. А це дозволить нам отримати наступний транш макрофінансової допомоги від ЄС (в обсязі 600 млн євро)”, – вважає він.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас