Підвищення тарифів на газ забезпечує близько 7 млрд грн додаткових надходжень до держбюджету, - глава "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення тарифів на газ забезпечує близько 7 млрд грн додаткових надходжень до держбюджету, - глава "Нафтогазу"

Казна та Політика
532
Встановлення єдиної ціни газу для населення на рівні 6,879 тис. грн і для теплокомуненерго на рівні 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м. забезпечить близько 7 млрд грн додаткових надходжень до держбюджету, заявив глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв в ефірі “5 каналу”.
“Щоб були ще звертатися за субсидіями люди, які раніше їх не оформили. Але, в цілому, для країни це рішення (про введення нової ціни – ред.) – Це плюс 7 млрд грн для державного бюджету від тих сегментів, які здатні оплачувати” , – сказав він.
Як повідомлялося з посиланням на розрахунки Мінфіну, надходження в загальний фонд держбюджету зростуть на 6,7 млрд грн. Ця цифра включає зростання надходжень ренти при видобутку газу на 3,8 млрд грн, податку на прибуток підприємств – на 1,2 млрд грн, збільшення надходження ПДВ – на 2,1 млрд грн, і падіння надходжень податку на доходи фізосіб з-за планованої скасування оподаткування пенсій на 0,4 млрд грн.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас