NASA і FAA провели найскладніші випробування системи управління польотами дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA і FAA провели найскладніші випробування системи управління польотами дронів

Технології&Авто
294
Національне управління США з повітроплавання і дослідженню космічного простору (NASA) і Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) провели найбільші випробування в рамках розробки системи управління трафіком (UAS Traffic Management, UTM), що летять низько безпілотних літаючих апаратів (БПЛА).
Минулі 19 квітня випробування продемонстрували одночасну роботу нової системи з дрона в різних штатах країни на шести полігонах FAA. Оператори за межами офісу NASA взаємодіяли з платформою UTM, зареєстрували плани польотів і перелік намічених операцій, що проходили в декількох регіонах, що географічно відрізняються. В ході випробувань використовувалися дрони різних типів з різним програмним забезпеченням. У польоті перебували одночасно 22 дрона. Всього в випробуваннях, які тривали три години, брало участь 24 безпілотника, багаторазово піднімалися в повітря.
В ході випробувань була проведена перевірка дослідницької платформи UTM на наявність конфліктів, на обгрунтованість прийняття і відхилення планів польоту, а також на своєчасність повідомлення пілотів про наявні обмеження.
Інженери Дослідницького центру Еймса, що входить в структуру NASA, виробляли моніторинг операцій і навантаження на систему, отримавши якісний зворотний зв’язок, яка дозволить виявити прогалини з метою їх усунення та подальшого вдосконалення платформи UTM. Для ускладнення завдання фахівці запустили на додаток до реальних дронів з десяток віртуальних.
Випробування були визнані успішними. Слід врахувати, що розробка платформи UTM знаходиться на початковому етапі, тому навряд чи її почнуть використовувати в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас