Елон Маск: Автопілот Tesla знижує ймовірність ДТП на 50 відсотків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елон Маск: Автопілот Tesla знижує ймовірність ДТП на 50 відсотків

Технології&Авто
247
Мільярдер Елон Маск, глава компаній Tesla і SpaceX, розповів, наскільки кошти автопілотування підвищують безпеку дорожнього руху.
За даними незалежного дослідження, автопілот здатен значно скоротити кількість дорожньо-транспортних пригод. До 90% всіх аварій відбувається через помилки самих водіїв – цей фактор буде усунутий в машинах з автономним управлінням.
Пан Маск називає реалізовані в автомобілях Tesla засоби самокерування автопілотом першого покоління. Система дозволяє машинам самостійно їхати вздовж смуги руху з контролем швидкості, а також змінювати ряд при включенні водієм покажчики повороту. Крім того, реалізовані функція повністю автоматичної паралельної парковки, а також система Summon для автоматичного заїзду в гараж і виїзду з нього.
Отже, за словами глави Tesla, навіть в поточному вигляді автопілот дозволяє знизити ймовірність аварії на 50%. Власники електромобілів компанії спільно проїхали в режимі автопілотування понад 75 млн кілометрів. Дані, що збираються під час руху на автопілоті, дозволяють фахівцям Tesla удосконалювати бортові системи.
Передбачається, що автопілот Tesla другого покоління дозволить машинам рухатися самостійно практично в будь-яких умовах. Правда, для виведення таких систем на дороги загального користування необхідно внесення змін до законодавства. Учасники галузі відзначають, що уряди повинні забезпечити нормативну базу, щоб робомобілі змогли якомога швидше стати учасниками дорожнього руху.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас