НБУ: Більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції в січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції в січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер

Казна та Політика
622
Національний банк України (НБУ) зберігає прогноз споживчої інфляції на рівні 12% за підсумками 2016 року і 8% – за підсумками 2017 року, незважаючи на більш швидке, ніж очікувалося, уповільнення інфляції в першому кварталі, повідомляється в оприлюдненому ввечері в понеділок інфляційному звіті НБУ .
“Більшість факторів, які сприяли стрімкому уповільненню інфляції в січні-березні 2016 року, мають короткостроковий характер, і їх вплив буде нівельовано в наступних періодах. Також повернення показника інфляції до цільових значень буде підтримане зростанням цін на світових товарних ринках”, – пояснює центробанк.
НБУ вказує, що такі прогнози інфляції відповідають цілям його монетарній політиці.
Відносно динаміки економіки України Нацбанк підтвердив свою оцінку її зростання в 2016 році на 1,1%.
“З одного боку, очікування Національного банку щодо динаміки цін на світових товарних ринках покращилися. З іншого боку, сприятливий вплив цього фактора може бути нівельовано погіршенням ділових очікувань і настроїв інвесторів у разі затримки з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ)”, – наводить НБУ свої аргументи.
Регулятор уточнює, що зазначені прогнози передбачені базовим сценарієм, який є найбільш вірогідним. В його основі лежать припущення, що ситуація на сході країни не буде погіршуватися, співпраця з МВФ продовжиться, ціни на світових товарних ринках будуть рости протягом прогнозного горизонту.
Інфляційний звіт відображає бачення НБУ щодо поточного і майбутнього стану економіки України з акцентом на інфляційний розвиток і є основою рішень щодо монетарної політики. Національний банк України публікує звіт щоквартально, починаючи з квітня 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас