Експерт пояснив, яким містам вигідно доплачувати лоукостерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, яким містам вигідно доплачувати лоукостерам

Казна та Політика
1712
У Мінінфраструктури розробляють програму, яка б стимулювала бюджетних авіаперевізників з Європи заходити на український ринок. Програма передбачає доплати перевізникам, а також інші преференції. Це поширена практика в Європі. Про це розповів експерт з питань транспорту Олександр Кава.
“В Європі бюджетним авіаперевізникам муніципалітети міст доплачують за те, що вони відкривають туди рейси. Це досить поширений досвід у Європі, але це стосується невеликих міст. За рахунок таких доплат вони отримують нових туристів. На це міг би піти, наприклад, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці”, – каже Олександр Кава.
Приходу на український ринок бюджетних авіаперевізників – лоукостів заважає низький попит. В Україні користуються авіатранспортом тільки 1 млн українців.
“Немає дешевих тарифів без дорогих. Середня вартість квитка лоукост-компанії менша тільки приблизно на 15%. Для переважної більшості українців це занадто дороге задоволення. Пасажиропотік в минулому році склав 10 мільйонів, але частина з них – це іноземці, а інша частина – українці, які літають по кілька разів на рік. Послугами авіакомпаній користується не більше мільйона громадян України”, – говорить експерт.
Нові авіакомпанії поки мало цікавляться українським ринком. За останні 2 роки він втратив третину пасажиропотоку.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас