Київенерго роз'яснило особливості плати за кінець опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго роз'яснило особливості плати за кінець опалювального сезону

Особисті фінанси
2329
У платіжках за опалення, які в травні отримують кияни, які проживають в будинках з лічильниками, будуть враховані суми за останню декаду березня і початок квітня з урахуванням того, коли в їх будинках відключили теплопостачання.
Про це йдеться в роз’ясненні на сайті Київенерго.
“У зв’язку із завершенням опалювального сезону на початку квітня 2016 року була припинена опалення житлових будинків Києва. Однак для частини клієнтів, які мають будинкові теплолічильники, сума до сплати за квітень буде розрахована на підставі показань приладу обліку, зафіксованих протягом останньої декади березня і перших днів квітня 2016 року (точна дата буде вказана в квитанції за опалення, яку клієнти отримають в травні 2016 р.). … зняття показань здійснюється, як правило, в кінці місяця за окремими графіками для кожного будинку, оскільки через обмеженість людських ресурсів зняття показань першого або останнього числа місяця одночасно на всіх об’єктах є неможливим “, – йдеться в повідомленні.
Одночасно до початку наступного опалювального сезону Київенерго має намір створити автоматизовану систему обліку для дистанційної передачі даних, яка дозволить одночасно отримувати інформацію про спожиті обсяги тепла кожним столичним будинком станом на кінець доби останнього дня місяця.
Також Київенерго інформує клієнтів-пільговиків про те, що згідно з постановою Кабміну від 6 серпня 2014 р. №409 субсидії і пільги призначаються тільки в опалювальний період. Тому, незважаючи на те, що нарахування проводяться за весь період надання послуги, держава надає компенсацію пільг і субсидій тільки за перші три дні квітня.
Нагадаємо, 4 квітня 2016 за розпорядженням Київської міської державної адміністрації №190 Київенерго почало відключення опалення в столичних будинках.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас