Apple Watch побили рекорд продажів першого iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple Watch побили рекорд продажів першого iPhone

Технології&Авто
473
Обсяг продажів “розумних” годинників Apple Watch вдвічі перевищив обсяг продажів смартфонів iPhone за рік з моменту випуску нової товарної категорії Apple.
Про це свідчать дані аналітиків IDC.
Видання The Wall Street Journal підвело підсумки продажів Apple Watch в першу річницю з початку продажів гаджета 24 квітня 2015 року.
Apple не розкриває кількість проданих годинників, але, за оцінками аналітиків, продажі склали близько 12 млн штук в перший рік.
Середня вартість гаджета складає близько 500 доларів, відповідно, доходи компанії від реалізації пристроїв склали 6 млрд доларів – в три рази більше, ніж виручка творця фітнес-трекера FitBit.
Для порівняння, Apple продала 6 млн перших iPhone в рік запуску продажів в 2007 році.
На Apple Watch, які є новим гравцем ринку, припадає 61% глобального ринку продажів “розумних” годинників у всьому світі в 2015 році, вважають аналітики IDC.
Не всі експерти згодні з тим, що новинка успішно продається.
З недоліків, які користувачі докоряють Apple Watch, WSJ перераховує наступні: годинники повільні, в них встановлений процесор зі зниженою потужністю, який потрібно іноді вимикати, щоб продовжити термін служби акумулятора.
Крім того, годинник працює тільки в зв’язці з iPhone, що обмежує їх функціональність в якості самостійного пристрою, а заряджати гаджет потрібно кожен день.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас