Порошенко обіцяє авіабудівникам підтримку для виходу на нові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко обіцяє авіабудівникам підтримку для виходу на нові ринки

Казна та Політика
466
Президент України Петро Порошенко запевнив українських авіабудівників у підтримці в питанні розширення ареалу поставок продукції.
Як повідомила прес-служба глави української держави, під час робочої поїздки в Запорізьку область П.Порошенко відвідав держпідприємство “Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро “Прогрес” імені академіка О.Г.Івченка”. Він оглянув підприємство і ознайомився з виробництвом, зокрема, зі зразками різних типів двигунів і взяв участь у запуску нового випробувального стенду з двигуном АІ-450.
В ході спілкування з працівниками підприємства, президент зазначив, що Україна заслужено вважається однією з небагатьох країн світу, здатних випускати сучасну авіаційну техніку.
“Підприємство не стоїть на місці, впроваджує передові технології, демонструє позитивні фінансово-економічні результати і з упевненістю дивиться в майбутнє”, – додав П.Порошенко.
Глава держави відзначив успішну роботу держконцерну “Укроборонпром” по заміні комплектуючих, які раніше поставлялися з Російської Федерації.
“Ми розробили систему імпортозаміщення і наші вчені-конструктори виконали це завдання”, – сказав він.
Президент також зазначив, що за останній період часу обсяги виробництва на підприємствах “Укроборонпрому” зросли втричі, а це значить, що десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережені існуючі та створені нові робочі місця: запорізьке МКБ “Прогрес» не втратило жодного конструктора.
П.Порошенко підкреслив, що буде надавати повну підтримку для виведення на нові ринки збуту українських авіабудівників.
“Український авіапром має гарне майбутнє”, – сказав президент, додавши, що українська продукція недавно вийшла на ринки Саудівської Аравії, Індії.
ДП “Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро “Прогрес” імені академіка О.Г.Івченка” створено в 1945 році. Науково-виробничий комплекс працює з використанням новітніх технологій. Авіадвигуни, розроблені на підприємстві, застосовуються на 57 типах літальних апаратів в Україні та 109 країнах світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас