Дві третини українців відчули позитивні зрушення у сфері земельних відносин (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві третини українців відчули позитивні зрушення у сфері земельних відносин (інфографіка)

Аграрний ринок
639
68,2% українців констатують підвищення якості роботи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за останній рік.
Про це повідомляють дані дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS на замовлення “Інституту Ліберальної Економіки”. Дослідження проводилося методом телефонного опитування 2-12 квітня 2016, вибірка склала 1001 особа з усіх регіонів України.
Абсолютна більшість опитаних констатували позитивні зміни в роботі Держгеокадастру за останній рік: 35,7% опитаних відзначили безумовне підвищення якісних показників роботи землевпорядної служби, ще 32,5% визнали покращення роботи, з уточненням, що самі процедури у сфері земельних відносин потребують реформування.
12,6% опитаних повідомили про відсутність змін. Лише 4% респондентів вважають, що робота Держгеокадастру погіршилася.
Позитивні відгуки пропорційно розподілені по всіх регіонах, що свідчить про комплексний, а не вибірковий характер зрушень у роботі землевпорядної служби.
Більшість опитаних (66,6%) констатували оперативність оформлення документів Держгеокадастром – менш ніж за 30 днів від першого звернення до отримання на руки готових довідок. Відносно повільніше цей процес йде в селах, найбільш оперативно – в містах.
В розрізі регіонів на першому місці по швидкості обробки заявок – Київ і Південь, повільніше оформлення на Сході і в Центрі.
За суб’єктною класифікацією першість по тривалості розгляду земельних питань утримують ЦНАП – їх назвали найменш оперативним 24,1% громадян.
Електронною кадастровою картою користувалися 93,4% опитаних жителів міст, 92% – жителів селищ міського типу (смт) і 86,1% селян.
В цілому швидкістю і зручністю системи “повністю задоволені” та “скоріше задоволені” за 35,6% і 35,3% опитаних, нейтральне ставлення у 13,5%, 15% висловили невдоволення роботою Публічної кадастрової карти.
Також респондентам було поставлено відкрите питання – Які зміни в сфері земельних відносин є найбільш назрілими і актуальними?
Топ-п’ять найбільш очікуваних реформ виглядають так:
- спрощення процедури оформлення і концентрація всіх етапів процесу в одному місці (14,1%)
- прискорення термінів оформлення документів (10,4%)
- переведення процедур в електронний вигляд (9,6%)
- наповнення та виправлення помилок в земельному кадастрі (7,1%)
- створення єдиної бази/об’єднання реєстрів (5,8%)
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас