В Україні в I кв. 2016 року було укладено чотири M&A угоди на суму близько EUR295 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в I кв. 2016 року було укладено чотири M&A угоди на суму близько EUR295 млн

Казна та Політика
504
В Україні в січні-березні 2016 року було укладено чотири угоди зі злиття і поглинання (M & A), повідомив керуючий партнер юридичної фірми AEQUO Денис Лисенко під час “круглого столу” на тему “M & A в Україні: передумови для оптимізму”.
Згідно поданої ним презентації, загальний обсяг цих угод склав близько EUR295 млн.
Крім цього він повідомив, що досить велика кількість угод ще знаходиться в процесі, і можуть бути завершені в другому або третьому кварталах поточного року. Їх обсяги варіюють від $ 10-15 до $ 50 млн.
За словами Д.Лисенко, основний інвестиційний інтерес в даний час зосереджений в агросекторі.
“Ті угоди, в яких ми беремо участь, або нам відомі, якщо говорити про перший квартал 2016 року, зосереджені в вирощуванні сільськогосподарської продукції, тобто це угоди з купівлі компаній або груп компанії, які володіють істотним земельним банком і займаються вирощуванням зернових, а також мають певні логістичні потужності “, – сказав він.
Крім того, додав експерт, останнім часом намітилася тенденції для збільшення інвестицій в розвиток портової інфраструктури, яка є логічним продовженням в агросекторі.
“З тих проектів, які ми бачимо в перспективі, це як раз інвестиції в порти, на Чорноморському узбережжі, а також потенційно порти Миколаєва, Херсона”, – зазначив він.
Крім агросектора, додав Д.Лисенко, в поточному році очікується наступна хвиля консолідації в банківському секторі на тлі розробляється Національним банком України спрощення процедури злиття і приєднання фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас