В Україні стало більше своєї курятини


В Україні стало більше своєї курятини

У першому кварталі 2016 року сільськогосподарські підприємства України збільшили виробництво курятини. Про це повідомляють в Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).

Так, за даними аналітиків, українські підприємства наростили виробництво курятини до 254,4 тисяч тонн у забійній вазі, тобто на 6,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Повідомляється, що показники покращилися в 8 областях:

- Вінницькій;
- Черкаській;
- Дніпропетровській;
- Житомирській;
- Сумській;
- Хмельницькій;
- Харківській;
- Волинській.

У той же час, виробництво м’яса птиці в господарствах населення скоротилося майже на 4% до 45 тисяч тонн.

Нагадаємо, останнім часом Україна активно нарощує імпорт курятини з Польщі. Так, частка Польщі в сегменті імпортного м’яса курки становить понад 50%. На другому місці перебувала Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
В Контексті Finance.ua