348
В Україні стало більше своєї курятини
— Аграрний ринок
У першому кварталі 2016 року сільськогосподарські підприємства України збільшили виробництво курятини. Про це повідомляють в Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
Так, за даними аналітиків, українські підприємства наростили виробництво курятини до 254,4 тисяч тонн у забійній вазі, тобто на 6,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.
Повідомляється, що показники покращилися в 8 областях:
- Вінницькій;
- Черкаській;
- Дніпропетровській;
- Житомирській;
- Сумській;
- Хмельницькій;
- Харківській;
- Волинській.
- Черкаській;
- Дніпропетровській;
- Житомирській;
- Сумській;
- Хмельницькій;
- Харківській;
- Волинській.
У той же час, виробництво м’яса птиці в господарствах населення скоротилося майже на 4% до 45 тисяч тонн.
Нагадаємо, останнім часом Україна активно нарощує імпорт курятини з Польщі. Так, частка Польщі в сегменті імпортного м’яса курки становить понад 50%. На другому місці перебувала Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.
За матеріалами: Сьогодні
Поділитися новиною
Також за темою
Єврокомісія вимагає від Угорщини, Словаччини та Польщі скасувати обмеження на український експорт
Польща не скасує односторонню заборону на імпорт із України чутливих агротоварів
Набула чинності нова торгова угода з ЄС
Три зони ризику: як шахраї діють на ринку українських земель
Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує європейську модель підтримки агросектору
Мінекономіки знову розширило перелік техніки з компенсацією 15%
