В Україні стало більше своєї курятини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стало більше своєї курятини

Аграрний ринок
343
У першому кварталі 2016 року сільськогосподарські підприємства України збільшили виробництво курятини. Про це повідомляють в Асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
Так, за даними аналітиків, українські підприємства наростили виробництво курятини до 254,4 тисяч тонн у забійній вазі, тобто на 6,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.
Повідомляється, що показники покращилися в 8 областях:
- Вінницькій;
- Черкаській;
- Дніпропетровській;
- Житомирській;
- Сумській;
- Хмельницькій;
- Харківській;
- Волинській.
У той же час, виробництво м’яса птиці в господарствах населення скоротилося майже на 4% до 45 тисяч тонн.
Нагадаємо, останнім часом Україна активно нарощує імпорт курятини з Польщі. Так, частка Польщі в сегменті імпортного м’яса курки становить понад 50%. На другому місці перебувала Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас