ЄК в найближчі дні подасть законодавчу ініціативу щодо безвізового режиму України з ЄС, - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК в найближчі дні подасть законодавчу ініціативу щодо безвізового режиму України з ЄС, - Порошенко

Казна та Політика
368
Президент України Петро Порошенко очікує, що в найкоротші терміни Європейська комісія офіційно прийме рішення щодо остаточного надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.
“Уже днями, а може навіть в найближчі години, чекаємо повідомлення, що Єврокомісія, президент Єврокомісії Юнкер підпише і передасть законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму Україні”, – заявив П.Порошенко в ході спільної з прем’єр-міністром Данії Ларсом Расмуссеном прес-конференції в Києві у вівторок.
Президент також поінформував, що має намір обговорити це питання під час телефонних переговорів з Жан-Клодом Юнкером в середу.
У свою чергу прем’єр Данії додав, що надання безвізового режиму для громадян України суттєво посилить зв’язки України з Європою, від чого виграють самі люди, так і представники бізнесу.
“Я думаю, можна сказати, що Україна вже багато зробила, щоб виконати свої зобов’язання відповідно до критеріїв, висловленими Єврокомісією. І моя точка зору полягає в тому, що необхідно і далі це робити. Тому з позиції Данії ми вітаємо рішення про те, що Єврокомісія в кінці цього місяця дасть реальну пропозицію для лібералізації візового режиму для громадян України “, – сказав Л.Расмуссен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас