Україна вперше з моменту приєднання до СОТ проходить огляд торгової політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вперше з моменту приєднання до СОТ проходить огляд торгової політики

Казна та Політика
178
Україна, вперше з моменту приєднання до Світової організації торгівлі (СОТ) в травні 2008 року, проходить процедуру огляду своєї торгової політики, в рамках якої Київ і секретаріат СОТ представляють свої детальні доповіді про стан практично всіх галузей економіки країни, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
“Як і очікувалося, можемо відзначити інтерес до цього заходу з боку членів СОТ, які приділяють серйозну увагу забезпеченню України транспарентності її торгового режиму, про що свідчить і значна кількість питань – 450!”, – наводяться в релізі слова голови української делегації, заступника міністра економічного розвитку і торгівлі – торгового представника України Наталія Микольської.
Згідно з процедурою, “дискусантом-опонентом” делегації України з боку СОТ буде постпред Швейцарії в СОТ Реміджі Вінзап (Remigi Winzap).
Огляд торговельної політики членів СОТ – це один з найважливіших видів діяльності організації, оскільки є значущим елементом транспарентності, що підсилює принцип забезпечення передбачуваності торговельних режимів, законодавства і практики його виконання членами СОТ.
Всі члени СОТ повинні пройти процедуру огляду в той чи інший час. Частота таких оглядів залежить від розміру країни: чотири найбільших світових трейдера (ЄС, США, Японія і Китай) проходять процедуру приблизно раз на два роки, наступні 16 членів СОТ – кожні чотири роки, а решта країн, в тому числі і Україна, – кожні шість років з можливістю тривалого перехідного періоду для найменш розвинених країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас