У московському метро з'явиться система сканування осіб пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У московському метро з'явиться система сканування осіб пасажирів

Технології&Авто
566
Московський метрополітен має намір впровадити нову інтелектуальну систему безпеки, про що розповів начальник столичної підземки Дмитро Пегов.
Передбачається, що в метро з’являться нові камери, які зможуть сканувати обличчя кожного пасажира. «Нинішні камери – це сигнал на «телевізор», і все. Максимум, що вони можуть, – вести запис дванадцять годин. Це обладнання застаріло, технічний прогрес з тих пір пішов далеко вперед. Нові камери будуть сканувати обличчя кожного пасажира на вході, відстежувати його далі, допомагаючи тим самим і співробітникам поліції, і інспекторам служби безпеки в їхній відповідальній роботі », – цитують «Известия» заяву пана Пегова.
На першому етапі система буде ідентифікувати пасажирів по входу-виходу. Програмно-апаратний комплекс зможе відстежувати людей, які перебувають тривалий час на платформі або в якійсь іншій зоні. Відслідковуватися будуть також люди з нестандартною поведінкою (наприклад, ті, що жестикулюють) і ті, хто намагаються приховати об’ємні предмети під одягом.
Система зможе ідентифікувати об’єкти, які довгий час знаходяться без руху. Наприклад, якщо на платформі залишили сумку – це потрапить в поле зору камер, і комплекс видасть сигнал тривоги.
Надалі, як очікується, система буде інтегрована з базами даних правоохоронних органів для виявлення серед пасажирів метро злочинців і осіб, які перебувають в розшуку.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас