Кошти ЄІБ: На що Україна витратить € 1,25 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кошти ЄІБ: На що Україна витратить € 1,25 мільярда

Казна та Політика
618
Україна розпочала співпрацю з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) майже десять років тому, але перше проектну угоду було ратифіковано лише в 2008 році.
Останні проекти, на які було виділено € 1,25 млрд, стосуються сфери енергоефективності та енергозбереження, розвитку муніципальної інфраструктури, підтримки сільського господарства.
Про це написав заступник голови правління Ради зовнішньої політики “Українська призма”, член керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства Юрій Вдовенко.
“Більш € 450 млн було виділено спільно зі Світовим банком на придбання Україною газу відповідно до угоди про фінансові гарантії. Кредит в розмірі € 400 млн передбачений на фінансування державних інфраструктурних проектів в середніх і великих містах України, основна їх спрямованість – відновлення комунального господарства” , – розповів експерт.
За його словами, кошти ЄІБ покликані підтримати від 25 до 40 проектів в таких сферах, як: централізоване опалення, енергоефективність в адміністративних будівлях, міське освітлення, зменшення втрат води, поліпшення послуг з утилізації твердих відходів, безпеку і якість наданих комунальних послуг.
Крім того, ще € 400 млн надані Україні на фінансування проектів, що реалізуються в основному малими і середніми підприємствами в агропромисловому секторі.
Вдовенко підкреслив, що, на думку кредиторів, це допоможе країні отримати вигоду від можливостей, що виникають у зв’язку з дією поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Європейським союзом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас