Чиновники шукають стартапи в галузі електронної демократії: Грантовий фонд налічує 4,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники шукають стартапи в галузі електронної демократії: Грантовий фонд налічує 4,5 млн грн

Технології&Авто
523
Держагентство з питань електронного уряду запускає конкурс IT-проектів в сфері електронної демократії Egap Challenge. Взяти участь можуть проекти з усієї України. Кращі команди пройдуть інкубацію і отримають кошти на розробку і впровадження своїх рішень.
Стартовий призовий фонд становить 4,5 млн грн.
Мета Egap Challenge – створити нові інструменти, за допомогою яких громадяни зможуть безпосередньо впливати на владу, вирішувати важливі соціальні питання і брати участь в розвитку українських міст і регіонів. Ініціатива, розрахована на два роки.
Конкурс проектів буде складатися з декількох етапів. Зацікавлені команди презентують свої проекти, кращі з яких пройдуть інкубацію, після чого презентують продукт на національному етапі. Переможці отримають гранти на розвиток і можливість втілити свої ідеї в життя.
Презентації учасників і інкубація будуть проходити в хабах партнерів ініціативи: iHub Вінниця, Space Hub Дніпропетровськ, Impact Hub Одеса, Фонд місцевого розвитку Луцьк. Участь у конкурсі можуть брати команди з усієї України – для цього їм треба буде приїхати в пілотні міста, взяти участь змаганнях.
Інформація про те, де і коли стартують конкурси і що потрібно, щоб взяти участь, буде оголошена на Facebook-сторінці Egap Challenge. Перша тема буде оголошена вже в травні, а перші змагання заплановані на початок червня. А поки команда конкурсу проводить дослідження ринку і відбирає проблеми, які будуть вирішувати IT-проекти конкурсантів.
Egap Challenge ініційований в рамках програми “Електронне урядування для підзвітності влади та участі суспільства” (EGAP), яка реалізується Фондом Східна Європа, Державним агентством з питань електронного урядування та фінансується Швейцарською Конфедерацією. Також фінансово Egap Challenge готові підтримати компанії IBM Україна, Cisco, De Novo, Intel.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас