Біткоіни-ентузіасти не будуть боротися за легалізацію Bitcoin в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткоіни-ентузіасти не будуть боротися за легалізацію Bitcoin в Україні

Фінтех і Картки
631
Засновник агентства KUNA і однойменної біржі криптовалют Михайло Чобанян відмовився від планів щодо внесення до Верховної Ради законопроекту щодо регулювання криптовалюти в Україні.
«Крипта повністю легальна. Користуйтеся на здоров’я. Що стосується юросіб, то тут особливо немає сенсу щось для них робити. Навіть якщо ми приймемо самі ліберальні закони щодо віртуальних валют, я дуже сумніваюся, що хтось буде відкривати компанії в Україні. Решта 147 податків і валютне регулювання ніхто не відміняв. Про свавілля каральних органів (МВС, ДФС, СБУ, Прокуратура, суд) я взагалі мовчу. Я б залишив все, як є, це ідеальний для даного моменту формат », – прокоментував Чобанян.
Раніше Bitcoin Foundation Ukraine вів активну роботу над проектом української Bitlicense, а в січні повідомлялося про те, що Чобанян спільно з групою юристів планують підготувати законопроект, що легалізує криптовалюту в Україні.
Нагадаємо, восени минулого року в будинку засновника Bitcoin Foundation Ukraine Михайла Чобаняна силовики провели обшук і вилучили техніку. А за місяць до цього Національний банк опублікував офіційне роз’яснення з приводу використання віртуальних валют в Україні.
Згідно з ним, регулятор відстежує розвиток і використання нових платіжних послуг, беручи до уваги принцип пропорційності, і вважає, що нові учасники повинні мати шанс виходу на ринок, проте на першому місці повинна бути забезпечена безпека платежів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас