Недавнє валютне послаблення від НБУ стосуватиметься обмеженого кола українців, - коментар експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недавнє валютне послаблення від НБУ стосуватиметься обмеженого кола українців, - коментар експерта

Особисті фінанси
1219
Національний банк України розширив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки фізичних осіб на території України. Про це повідомив НБУ з посиланням на постанову №256.
Однак норми постанови №256 виписані під певне коло фізичних осіб, які є власниками цінних паперів іноземних компаній, допущених до обігу в Україні, пояснює Антон Дядюра, генеральний директор лізингової компанії “ЕСКА Капітал”.
“Не варто думати, що йдеться про українських інвесторів в акції Facebook або IBM. Згідно з Положенням національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, допуск до обігу цінних паперів іноземних емітентів в Україні досить жорстко регламентований”, – відзначає експерт.
Зокрема, одною з обов’язкових умов для допуску цінних паперів є наявність в іноземного емітента активів в Україні. “Відповідно, основна частина таких зарубіжних емітентів пов’язана з великим українським бізнесом, кінцевими бенефіціарами якого є громадяни України”, – коментує Антон Дядюра.
“Іншими словами, постанова НБУ №256 дозволила вузькому колу осіб отримувати легально дохід у валюті від своїх активів за межами України. Можна припустити, що такі зміни в певній мірі буду сприяти притоку валюти в Україну. В кінцевому рахунку, національний інвестор нічим не гірше будь-якого зарубіжного, за умови, що він везе валюту в нашу країну, а не з неї “, – підсумував він.
Нагадаємо, Національний банк в 2016 році планує поступове скасування введених в 2014-2015 роках валютних обмежень відповідно до темпів реалізації попередніх умов, передбачених в узгодженій з Міжнародним валютним фондом “дорожній карті”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас