ФГВФО хоче отримувати від Мінфіну дешевші кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО хоче отримувати від Мінфіну дешевші кредити

Кредит&Депозит
124
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб буде ініціювати зниження ставок по кредитах, що надаються йому Міністерством фінансів, до 5-6% річних. Про це повідомив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.
“Ми будемо ініціювати перегляд ставок за посередництва Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Ми вважаємо справедливою ставку 5-6% в гривні”, – сказав він.
Оленчик повідомив, що в 2014-2015 роках Мінфін виділив Фонду гарантування вкладів кредитів на 51 млрд грн в середньому під 12,5% річних.
Фонд гарантування вважає, що такий рівень ставок є занадто високим, так як в більшості країн рівень прибутковості за запозиченнями для державного страховика депозитів становить близько 0%.
Що стосується потреб у фінансуванні на 2016 рік, то Фонд планує звернутися до Мінфіну за ресурсами в тому випадку, якщо неплатоспроможним буде визнаний один великий або кілька середніх банків.
“Чи потрібно буде нам звертатися за запозиченнями в Мінфін в 2016 році, буде залежати від того, скільки і які банки будуть передаватися в Фонд … Якщо буде кілька середніх або один великий банк, то нам доведеться звертатися за запозиченнями”, – сказав Оленчик .
Він повідомив, що в разі, якщо з ринку будуть виводитися невеликі банки, то Фонд зможе обійтися без залучення ресурсів у Мінфіну.
Станом на 1 квітня активи Фонду гарантування вкладів становили 10,746 млрд грн, що на 23,7% менше, ніж на початок 2016 роки (14,084 млрд грн).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас