У Львівській області відкрито завод "Фуджікура Аутомотив Україна Львів" за участю Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львівській області відкрито завод "Фуджікура Аутомотив Україна Львів" за участю Порошенка

Фондовий ринок
1698
У Львівській області відкрили завод компанії “Фуджікура Аутомотив Україна Львів” (Fujikura Automotive Ukraine Lviv), який буде займатися виробництвом автокомпонентів.
Як повідомила прес-служба президента України, П.Порошенко взяв участь у символічному запуску виробничої лінії, ознайомився з виробничими потужностями, поспілкувався з працівниками підприємства.
На церемонії також були присутні генеральний директор компанії “Фуджікура” Хорхе Гарсіа і посол Японії в Україні Шигекі Суми.
“Нехай ця подія стане потужним сигналом для всіх потенційних інвесторів, готових повірити в нашу країну”, – сказав глава держави. За його словами, завдяки відкриттю цього заводу створено 550 нових робочих місць.
П.Порошенко зазначив, що японські інвестиції в Україну – це не тільки будівництво мостів та Бортницької станції аерації в Києві. “Ми домовилися про те, що найближчим часом будемо використовувати японський досвід в забезпеченні менеджменту портової інфраструктури для збільшення використання транзитного потенціалу України. А новітні японські енергетичні технології дадуть можливість модернізувати українські електричні енергогенеруючі потужності для того, щоб ми використовували український, в тому числі, львівський вугілля, замість того, щоб імпортувати російський або далеко з-за кордону “, – підкреслив він.
Президент переконаний, що для збільшення інвестицій в Україну необхідно поліпшення інвестиційного клімату, внутрішня стабільність, мир, повернення українського суверенітету на окупований Донбас, повернення Криму і головне – єдність українців.
ТОВ “Фуджікура Аутомотив Україна Львів” засноване в листопаді 2013 року японською компанією Fujikura Ltd. для реалізації інвестиційного проекту в Україні з виробництва автокомпонентів. Головним напрямком діяльності компанії є виготовлення кабельних мереж для провідних європейських автомобільних виробників згідно японським стандартам якості.
Загальний обсяг іноземних інвестицій на першому етапі склав 87 млн грн, що включає в себе будівництво комплексу по виробництву електрокомпонентів площею 7 тис. кв. м і адміністративного корпусу площею 1,8 тис. кв. м. Протягом наступних двох місяців заплановано розширити виробничі площі до 11,5 тис. кв. ми працевлаштувати до 3 тис. чол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас