Новий прем'єр про свою роботу: потрібно невідкладно повернутися до податкової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий прем'єр про свою роботу: потрібно невідкладно повернутися до податкової реформи

Казна та Політика
2368
Новопризначений прем’єр-міністр України обіцяє невідкладно розпочати податкову реформу, по завершенні якої ввести мораторій на зміни Податкового кодексу терміном на 3-5 років.
Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді в четвер.
“Ми невідкладно повинні повернутися до податкової реформи. Спільно з Верховною Радою України я пропоную негайно створити робочу групу із залученням міжнародних експертів і повернутися до напрацьованих варіантів Податкового кодексу. Ми повинні взяти все краще, що є в кожному з них “, – сказав він.
Також прем’єр-міністр зазначив, що після прийняття консолідованого варіанту податкової реформи необхідно ввести мораторій на будь-які зміни.
“В результаті ми повинні вийти на консолідований варіант, прийняття якого забезпечить швидке відновлення економічного зростання. І накласти мораторій на будь-які зміни в податкове законодавство впродовж 3-5 років. Ми повинні забезпечити прогнозованість нашої держави “, – підкреслив Гройсман.
За словами глави уряду, реформування також вимагають митні органи, які повинні стати максимально відкритими для бізнесу і максимально закритими для контрабанди.
Як повідомлялося, глава Державної фіскальної служби України Роман Насиров наполягає на прийнятті змін до Податкового кодексу не пізніше літа 2016 року.
За його словами, зміни до Податкового кодексу, прийняті в грудні 2015 року і знизили ставки деяких основних податків, не є повноцінною податковою реформою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас