Виручка Roshen без урахування РФ за I кв. скоротилася в доларовому вираженні на 9%, - гендиректор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виручка Roshen без урахування РФ за I кв. скоротилася в доларовому вираженні на 9%, - гендиректор

Фондовий ринок
272
Корпорація Roshen без урахування Липецької фабрики і російського ринку в січні-березні 2016 року скоротила виручку в доларовому вираженні в порівнянні з аналогічним кварталом 2015 року на 9%, повідомив гендиректор компанії В’ячеслав Москалевський.
“За перший квартал 2016 року в нас виручка в валюті” мінус “9%, в кілограмах -” мінус “14%. За аналогічний період 2015 року в кілограмах -” мінус “3%, у валюті -” мінус “25%”, – уточнив він.
В.Москалевський зазначив, що такі показники пов’язані з погіршенням ситуації на споживчому ринку в четвертому кварталі минулого і першому кварталі поточного року.
“Ми перебуваємо зараз у ситуації досить серйозної світової фінансової кризи. Як я вже говорив, в четвертому кварталі 2015 року та першому кварталі 2016 року була дуже серйозне падіння саме споживання. І не тільки кондитерських виробів в Україні, а й різних товарів у всьому світі. Жорстока дефляція спіткала всі ринки, що розвиваються “, – пояснив гендиректор Roshen.
За його словами, компанія працює над зниженням власної рентабельності, асортиментом і зміною формату упаковки, а також виходом на нові ринки.
“У загальній структурі продажів на Україну припадає 60-65%. Найголовніше на сьогоднішній день – збільшити частку інших ринків. Нам частково вдалося замінити російський ринок в поставках”, – сказав В.Москалевський.
На його думку, на внутрішньому ринку перелом може наступити десь в червні, коли вдасться вийти на приріст продажів в натуральному вираженні.
Гендиректор повідомив, що корпорація продовжить розвивати власний роздріб, який до теперішнього часу включає 41 магазин в Києві, Львові, Харкові та Вінниці, однак вихід в інші міста вимагає ретельної підготовки.
“Магазини становлять близько 3% обсягу реалізації, і це спроба зберегти компанію на плаву – нам треба якось продавати товар. У нас всього 41 магазин, і в цьому році ми відкрили тільки один магазин у Львові”, – сказав керівник компанії.
В.Москалевський зазначив, що не дивлячись на погіршення ринкових умов Roshen залишається рентабельним, і оцінив EBITDA корпорації в 2 млрд грн на поточний рік. “Я ніколи не працюю в збиток”, – підкреслив він.
Коментуючи недавній рейтинг міжнародних кондитерських компаній ТОР100 Candy Industry за 2015 рік, в якому виручка Roshen була оцінена в $800 млн, що відповідає 22 місцю проти 20 місця роком раніше, гендиректор повідомив, що виручка корпорації за минулий рік без урахування Росії склала $ 450 млн.
За його словами, в даний час в умовах створених значних перешкод Липецька фабрика випускає близько 3 тис. тонн продукції щомісяця, тоді як на піку виробляла 15 тис. тонн, а план її розвитку передбачав нарощування випуску до 30 тис. тонн.
Говорячи про плани розвитку, В.Москалевський повідомив, що Roshen вже оформив ділянку біля Борисполя для будівництва бісквітної фабрики. “Я підписав договір про пайову участь. Платити я буду 15 млн грн в 2016 році і 15 млн грн – в наступному”, – сказав він.
Гендиректор зазначив, що ці інвестиції планується здійснювати переважно за рахунок внутрішніх ресурсів, тому Roshen відмовився від виплат дивідендів за 2014 рік, плануючи направити їх на будівництво бісквітної фабрики.
В.Москалевський уточнив, що кредиторська заборгованість компанії оцінюється в $ 25 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас