Через заборону поставок в Ізраїль яйця в Україні подешевшали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через заборону поставок в Ізраїль яйця в Україні подешевшали

Аграрний ринок
1057
Через заборону поставок в Ізраїль яйця в Україні подешевшали більше від інших продуктів з початку року більш ніж удвічі, повідомив на своїй сторінці в Facebook головний виконавчий директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
“Найбільший виробник яєць в Україні, розуміючи, що не зможе повернутися на іноземні ринки, відкрив цінову війну в Україні, змушуючи знижувати ціну на яйце, для того, щоб через кілька місяців невеликі господарства забили своїх курей. Тому цінова війна триватиме ще не менше 3 місяців, протягом яких ми можемо розраховувати на низькі ціни на цей продукт”, – написав експерт.
За даними Дорошенка, 11 квітня середня вартість десятка яєць в Україні склала 10,57 грн, тоді як на 1 січня 2016 року яйця коштували 23,6 грн.
13 квітня в торгових мережах зустрічалися яйця по 8,90 грн за десяток.
Нагадаємо, в середині січня Ізраїль заборонив поставки яєць з України через бактерії сальмонели, яка в них виявилася. Міністерство сільського господарства Ізраїлю перевірило яйця після смерті ізраїльтянина від сальмонельозу та госпіталізації 15 дітей.
Виробники обіцяли усунути можливість зараження. Однак, поставки в Ізраїль досі не відновили. Постачати цю продукцію в Ізраїль українські підприємства стали з жовтня 2015 го року.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас