У NASA мають намір перетворити астероїд на космічний корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA мають намір перетворити астероїд на космічний корабель

Технології&Авто
515
Космічне агентство NASA планує переобладнати астероїд на космічний корабель. NASA вибрало 13 перспективних проектів. Їх реалізація пов’язана зі зміною існуючої наукової архітектури та впровадженням інноваційних технологій.
Для переобладнання астероїда в космічний корабель інженери пропонують відправити на небесний об’єкт робота. Він має здійснити необхідні перетворення на об’єкті, використовуючи ресурси самого астероїда. Надалі людство буде використовувати його в своїх інтересах.
Двовимірні апарати можуть обертатися навколо тривимірних об’єктів. Таким чином вони очистять простір поблизу Землі і захистять супутники від космічного сміття.
Ініціативи вчених підтримав Інститут передових досліджень NASA. Під час першої фази фіналісти отримали по $100 тис. Якщо проекти будуть успішними, під час другої фази учасники отримають по $500 тис.
Відбір і підтримку перспективних дослідників Інститут передових досліджень проводить з 2011 року. Як кажуть експерти NASA і самі фахівці, більшість пропозицій вчених поки занадто фантастичні для реалізації, проте, можливо, їх втілять у майбутньому.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас