Нафта дешевшає через сумніви щодо результату зустрічі в Досі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через сумніви щодо результату зустрічі в Досі

Енергетика
436
Ціни на нафту знижуються на тлі сумнівів багатьох учасників ринку в результативності зустрічі нафтовидобувних країн в Досі.
Котирування червневого контракту на нафту марки Brent на Бетон лондонській біржі ICE Futures до 8:00 за Києвом опустилася на 1,3% – до $ 43,59 за барель.
Котирування ф’ючерса на нафту марки WTI з постачанням в травні на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 1,2% – до $ 41,27 за барель.
Ринок, вважають експерти, буде зберігати волатильність в найближчі дні, поки не стане відомо про підсумки переговорів у Досі.
Згідно з опублікованими Міненерго США даними, запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 6,63 млн барелів, у той час як опитані Bloomberg аналітики в середньому чекали підвищення на 1 млн барелів.
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) вважає, що зниження видобутку країнами, що не входять в картель, йде більш швидкими, ніж очікувалося, темпами. Новий прогноз організації свідчить, що видобуток цими країнами знизиться цього року на 730 тис. барелів на день. – до 56,39 млн б / д, а не на 700 тис, як експерти вважали раніше.
У той же час видобуток країн ОПЕК в березні виріс на 15 тис. барелів на добу в порівнянні з рівнем лютого – до 32,25 млн б / д. У березні виробництво нафти збільшили Іран, Ірак і Ангола, при цьому видобуток знизився в ОАЕ, Лівії і Нігерії. Видобуток Ірану в березні виросла на 140 тис. б / д – до 3,291 млн б /д. Саудівська Аравія зберегла видобуток на рівні 10,12 млн б / д, трохи нижче рівня січня.
Більш того, ОПЕК знизила і прогноз зростання світового попиту на нафту в 2016 році на 50 тис. барелів на добу (б / д) – до 1,2 млн б / д. Згідно з оновленим прогнозом, світовий попит на нафту в цьому році складе 94,18 млн б / д через уповільнення зростання економік країн Латинської Америки і невизначеності в Китаї.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас