Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для фізосіб

Кредит&Депозит
3762
Національний банк України розширив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки фізичних осіб на території України.
Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №256, яка набирає чинності з 14 квітня, яким регулятор змінив порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України.
Згідно з оновленим порядком, на поточний рахунок фізособи можна зараховувати валютні кошти, отримані в безготівковій формі від родичів, кошти за рішенням суду або інших органів (посадових осіб), а також кошти за операціями з цінними паперами іноземних емітентів, які в установленому порядку допущені до обігу в Україні, в тому числі дохід за цими цінними паперами.
Як наголошується в повідомленні НБУ, до цих змін на рахунки фізосіб зараховувалися валютні надходження тільки у вигляді відсотків за залишками на рахунках, кошти з інших власних рахунків і внесена фізособою готівка, в той час як в інших випадках валюта, що надійшла, продавалася на міжбанківському валютному ринку, а на рахунок зараховувався гривневий еквівалент.
Нагадаємо, Національний банк в 2016 році планує поступове скасування введених в 2014-2015 роках валютних обмежень відповідно до темпів реалізації попередніх умов, передбачених в узгодженої з Міжнародним валютним фондом “дорожньої карти”.
З 1 березня НБУ спростив проведення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів, чітко визначивши коло осіб, які відносяться до родичів, і пом’якшивши окремі вимоги до підтверджуючих документів, які громадяни повинні надати в банк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас