Цукерберг стверджує, що в майбутньому пристрої доповненої та віртуальної реальності набудуть вигляду звичайних окулярів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберг стверджує, що в майбутньому пристрої доповненої та віртуальної реальності набудуть вигляду звичайних окулярів

Технології&Авто
250
На щорічній конференції розробників F8 засновник і глава компанії Facebook Марк Цукерберг заявив, що в майбутньому пристрої доповненої та віртуальної реальності набудуть вигляду звичайних окулярів.
Також було сказано, що віртуальна і доповнена реальність займають більшу частину плану розвитку соцмережі на наступні десять років, і що компанія працює над безліччю соціальних проектів, що використовують вищезазначені технології, які здатні перенести користувача в незвіданий віртуальний світ. За оцінкою аналітиків Digi-Capital, обсяг ринку доповненої і віртуальної реальності до 2020 року досягне $120 млрд у грошовому вираженні.
Нагадаємо, Facebook купила Oculus VR за $2 млрд у 2014 році. При цьому тільки нещодавно, а точніше 28 березня, почали продаж комерційної версії Oculus Rift. За словами Цукерберга, основними пріоритетами на майбутнє є обидва напрямки віртуальної реальності: мобільні пристрої і PC.
Згадав під час свого виступу Марк і шолом віртуальної реальності Samsung Gear VR, розроблений компанією Samsung в співпраці з Oculus VR. За його словами, в загалом користувачі Gear VR вже переглянули 2 млн годин відео, а кількість доступних для пристрою додатків вимірюється сотнями. Також було відзначено, що в каталозі ігор для Oculus Rift представлено вже понад 50 найменувань, і йшлося про плани випуску спеціальних сенсорних контролерів в кінці цього року, які забезпечать додатковий рівень занурення в віртуальну реальність.
У майбутньому, використовуючи пристрій, який виглядає як звичайні окуляри, для відтворення картинки не доведеться використовувати смартфон або телевізор, достатньо буде одного клацання для появи потрібного зображення перед очима. А змінювати розмір зображення можна буде простими жестами рук. Заплативши приблизно долар, можна буде отримати власний кінотеатр.
«Це наше уявлення про технології на наступні 10 років», – сказав Цукерберг.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас