У Нацполіції запевняють, що майже половина автодоріг України небезпечна для їзди: В яких областях найгірша ситуація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацполіції запевняють, що майже половина автодоріг України небезпечна для їзди: В яких областях найгірша ситуація

Казна та Політика
2892
Національна поліція ініціює обстеження вулично-дорожньої мережі України. Про це повідомляє прес-служба управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.
Відзначається, під час огляду буде перевірено стан покриття проїзної частини, узбіч, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, дорожніх знаків, огороджень, зовнішнього освітлення, а також облаштування залізничних переїздів.
“За результатами огляду будуть визначені обсяги першочергових робіт для ліквідації виявлених недоліків. Власникам вулично-дорожньої мережі будуть надані відповідні вимоги, визначені чіткі терміни їх виконання і забезпечений контроль за їх здійсненням”, – йдеться в повідомленні.
За даними Нацполіції, більше 21 тис. км доріг державного значення вражено ямковістю, що становить 46% від їх загальної протяжності. Найгірша ситуація склалася у Волинській, де ямковість – 55% доріг державного значення, Дніпропетровській (66%), Запорізької (51%), Миколаївській (67%), Одеській (56%), Харківської (89%), Хмельницькій (65%) , Чернігівській (58%) областях.
“Така ситуація призводить до виникнення аварійних ситуацій і скоєння дорожньо-транспортних пригод. На початку року на автомобільних дорогах держави вже зареєстровано 71 дорожньо-транспортна пригода через незадовільний стан доріг”, – наголошується в повідомленні.
За результатами перевірок, підрозділами Національної поліції будуть вжиті відповідні заходи реагування та інформувати про виявлені недоліки обласні державні адміністрації, міських голів обласних центрів і обласні служби доріг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас