Tesla відкликає 2,7 тис. кросоверів Model X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla відкликає 2,7 тис. кросоверів Model X

Технології&Авто
1071
Виробник преміальних електромобілів Tesla Motors відкликає велику партію кросоверів Model X через несправність третього ряду сидінь. Ця перша сервісна кампанія для моделі, випущеної в вересні 2015 року.
Відкликанню підлягають 2,7 тис. автомобілів Tesla Model X, зібраних для американського ринку до 26 березня 2016 року. У них виявлені браковані стопорні механізми третього ряду сидінь, через що останні можуть перекидатися разом з пасажирами під час їзди.
Ці крісла виготовляються як самою Tesla, так і стороннім підрядником – фірмою Futuris Automotive. Постачальник Tesla вже підготував виправлений варіант виробів і візьме на себе всі витрати на доопрацювання автомобілів, кажуть в Tesla, додаючи, що відкликання не вплине на фінансові показники компанії.
Відзначається, що Tesla ініціювала масове відкликання електрокросоверів після провальних випробувань в Європі. Раніше виробник провів 15 подібних тестів в США, і всі вони були вдалими. Перевірка в ЄС була більш жорсткою, повідомили в американській компанії.
Tesla вже почала повідомляти власників потенційно дефектних Model X про необхідність приїхати в авторизований сервісний центр для безкоштовної заміни задніх сидінь. Виправити всі відкликані машини планується за п’ять тижнів. В результаті дефекту з кріслами в Model X ніхто не постраждав.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас