Мінфін України залучив у ЄІБ кредит EUR 400 млн на підтримку реального сектора і МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України залучив у ЄІБ кредит EUR 400 млн на підтримку реального сектора і МСБ

Казна та Політика
158
Міністерство фінансів України залучило у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит у розмірі EUR400 млн на кредитну підтримку реального сектора економіки країни, розвиток малого і середнього бізнесу (МСБ).
“Згідно з умовами кредиту, позичальником коштів буде Україна в особі Міністерства фінансів, яке буде надавати кредитні кошти відібраним банкам-учасникам для подальшого фінансування ними кредитних проектів своїх клієнтів”, – говориться в повідомленні Мінфіну у вівторок.
Кошти позики ЄІБ можуть направлятися на кредитування комерційними банками середньо- і довгострокових інвестиційних потреб (до 10 років) і середньострокового оборотного капіталу (від двох років) підприємств приватного сектора економіки.
Розмір кредитів, на які можуть претендувати компанії, – від EUR25 млн (для малих і середніх підприємств) до EUR50 млн для компаній з кількістю співробітників більше 3000 чол.
Кредит був виділений в рамках інвестиційного проекту “Основний кредит для малих і середніх підприємств і компаній із середнім рівнем капіталізації”.
Агентом Мінфіну в частині розподілу коштів виступає державний Укрексімбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас