"Рахункова палата" ЄС перевірить фіндопомогу ЄС Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Рахункова палата" ЄС перевірить фіндопомогу ЄС Україні

Казна та Політика
179
Європейський Суд Аудиторів (ЕСА) перевірить ефективність допомоги Європейської Комісії Україні в проведенні реформ.
Про це повідомив член Третьої палати Суду Саболч Фазакас.
За його словами, в даний час завершується робота над доповіддю про ефективність фіндопомоги ЄС Україні для проведення реформ і документ буде оприлюднено наприкінці травня.
“Ми називаємо це доповіддю по Україні, але вона стосується діяльності Європейської Комісії в Україні, тому що наш аудит стосується не країни, наш аудит стосується Комісії – як можна поліпшити роботу Комісії, щоб отримати кращі результати і бути більш ефективними в трансформації вашої країни в проєвропейську країну”, – пояснив він.
За словами Фазакаса, представники ЕСА відвідали Україну в минулому році, де зустрілися з представниками парламенту, уряду, міністерств закордонних справ, економіки, фінансів для того, щоб проаналізувати “якого прогресу досягнуто в питанні державного управління”.
Також під час візиту в Україну аудитори Суду звернули увагу на питання боротьби з корупцією.
“… Ми вважаємо, що боротьба з корупцією повинна бути обов’язком щоденної роботи не тільки уряду, але і для тих, хто визначає політику”, – підкреслив він.
Третя частина торішнього візиту була присвячена “важливим економічним питанням”.
“З того часу ми обговорюємо результати, основні висновки для Комісії. Ми сказали, що, на жаль, Європа не була правильно підготовлена до подій на Майдані, ми не були готові до справедливих запитів з української сторони. Зараз ми знаходимося в останній фазі доповіді, і ми оприлюднимо доповідь через місяць”, – уточнив Фазакас.
Крім того, член ECA дав позитивну оцінку роботи українських органів аудиту і зазначив, що в доповіді не буде “ніяких рекомендацій Україні, вашому уряду або парламенту”.
Коментуючи реформування державного сектора управління Фазакас торкнувся проблеми заробітної плати в секторі державного управління. “Звучить красиво, що зарплата повинна бути знижена, але якщо ви зменшите кількість працівників і їх зарплату, ви не можете очікувати, що вони будуть добре працювати … Ми повинні покласти край корупційній системі, але не ставити в невизначену ситуацію персонал сектора державного управління”, – додав представник організації.
Відзначимо, Європейський Суд Аудиторів (ECA) є незалежною інституцією Європейського Союзу для проведення аудиту фінансів ЄС. Був створений в 1977 році і базується в Люксембурзі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас