Українські євробонди дорожчають на тлі заяви Яценюка про відставку - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські євробонди дорожчають на тлі заяви Яценюка про відставку - Bloomberg

Казна та Політика
1626
Українські євробонди подорожчають на тлі заяви прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка про рішення піти у відставку і, як наслідок, на тлі можливого завершення політичної кризи в Україні, повідомляє Bloomberg.
За даними видання, найбільш показовими стали папери з погашенням в 2019 році на 1,65 мільярда доларів. Їх прибутковість впала відразу на 26 базисних пунктів – до 9,7%. Це найбільше падіння показника прибутковості українських євробондів з моменту приходу Яценюка в уряд в лютому 2014 року, підкреслює агентство.
Як відзначають у виданні, через політичну напруженість Україна останнім часом демонструвала одні з найгірших ринкових показників серед країн, що розвиваються. Відставка уряду, підкреслюють в Bloomberg, була прогнозованою. Однак фінансисти чекають формування нового Кабінету і представлення програми його діяльності вже на цьому тижні.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення подати у відставку. Відповідне клопотання вже передано в парламент. Як очікується, Верховна Рада розгляне питання формування нового уряду на основі нової парламентської коаліції вже у вівторок, 12 квітня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас