Британські вчені з'ясували, за якої умови щастя насправді можна купити за гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські вчені з'ясували, за якої умови щастя насправді можна купити за гроші

Особисті фінанси
2673
Кембриджські дослідники дійшли висновку, що гроші приносять щастя тільки тоді, коли вони правильно витрачені.
Вчені з Кембриджської бізнес-школи та факультету психології Кембриджського університету проаналізували 77 тисяч банківських операцій по витратах коштів і попросили 625 учасників експерименту заповнити опитувальник особистості і щастя.
Результати дослідження показали, що люди, які витрачали гроші на товари і послуги, які відповідають їхній особистості, були набагато щасливіші від інших.
Наприклад, екстраверти витрачають в середньому на $73 на рік більше на відпочинок у галасливих пабах, ніж інтроверти. Люди з високою совісністю витрачають на $175 на рік більше на страхування житла, здоров’я та фітнес, ніж люди з низькою совісністю. Відкриті особистості з радістю витрачають кошти на розваги і красу, а поступливі альтруїсти відчувають щастя, витративши гроші на благодійність або тварин.
Відповідність витрат з характером, інтересами особистості виявилася набагато важливішою для відчуття щастя, ніж просто наявність великої суми грошей. Автор дослідження, науковий співробітник Кембриджської бізнес-школи Джо Гладстон зазначає, що грошові витрати на речі, які радують людину, задовольняють її психологічні потреби і в результаті приносять щастя.
За матеріалами:
Daily Mail
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас