Банку "Хрещатик" була потрібна підтримка акціонерів, яку він не отримав, - голова правління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банку "Хрещатик" була потрібна підтримка акціонерів, яку він не отримав, - голова правління

Кредит&Депозит
895
Банк “Хрещатик”, 5 квітня визнаний Національним банком України неплатоспроможним, потребував підтримки акціонерів, яку не отримав.
Про це повідомив глава правління банку Дмитро Гриджук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Банкір нагадав: коли акціонером банку стала столична влада, були розроблені цікаві і складні, хоча і не завжди прибуткові спільні програми, багато з яких працюють до цих пір.
“Однак для збереження міцних позицій при неймовірно складних економічних умовах сьогоднішнього дня ми прагнули мати достатню підтримку з боку акціонерів. На жаль, поки цього не сталося. Доклавши великих зусиль, ми боролися за банк до останнього”, – написав він.
Також банкір звернувся зі словами подяки до товаришів по службі, з якими він пропрацював майже 16 років: “Банк розвивався, ставши з маленької фінансової установи системним банком першої 20-ки. Ми пережили багато криз і складних ситуацій, але завжди трималися командою, пліч-о-пліч. Стабільні позиції “Хрещатика” багато в чому залежали від нашої злагодженої роботи, тому – глибока вдячність всім, хто був причетний до становлення рідного банку, його динамічного розквіту і процвітання, за ваш високий професіоналізм і розуміння особливої соціальної відповідальності “Хрещатика”.
Нагадаємо, 5 квітня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку про визнання неплатоспроможним банку “Хрещатик” ввів в банк тимчасову адміністрацію. Фонд оцінює обсяг виплат гарантованого відшкодування вкладникам банку в 2,8 мільярда гривень і обіцяє почати ці виплати не пізніше, ніж на 20 робочий день після введення тимчасової адміністрації.
Банк “Хрещатик” працював на ринку України з 1993 року і входить до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Згідно з даними про структуру власності банку на його сайті, ключовими власниками фінустанови є громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко з часткою 24%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас