Нацбанк збанкрутував "Хрещатик", щоб поділити його клієнтів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк збанкрутував "Хрещатик", щоб поділити його клієнтів, - експерт

Кредит&Депозит
2446
Банкрутство банку “Хрещатик” стало спланованою акцією Нацбанку в інтересах провладних фінансово-промислових груп. Таку думку висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Для мене очевидно, що проблеми” Хрещатика “- це перерозподіл банківської клієнтури на рівні столиці. Тому що саме перед цими проблемами вивели свої рахунки з банку” Хрещатик “київські комунальні підприємства. І це спровокувало таку небезпечну ситуацію. Очевидно, що це не збіг . Це перерозподіл київського банківського ринку “, – говорить експерт.
Він уточнив, що криза в «Хрещатику» була спровокована Нацбанком, який спрацював на користь ФПГ.
“Нацбанк в черговий раз не виконує свої функції Центробанку країни, а грає роль виконавця замовлень, що відбувається останні два роки. На жаль, як мінімум два роки це вже не незалежна інституція, який повинен бути Центробанк, а інструмент в руках фінансово-промислових груп , які перебувають при владі “, – підкреслив Андрій Новак.
Експерт додав, що замовників банкрутства “Хрещатика” можна буде побачити після того, як його основні клієнти остаточно розподіляться по іншим фінустановам.
Нагадаємо, 5 квітня в банк “Хрещатик” було введено тимчасову адміністрацію. Перед цим банк покинули комунальні підприємства Києва, які були його стратегічними клієнтами. На думку експертів, проблеми “Хрещатика” були спровоковані діями куратора Нацбанку, який працював у банку з лютого 2016 року.
За даними Forbes, введенню тимчасової адміністрації передував раптовий вихід з банку комунальних підприємств “Київводоканал”, “Київпастранс”, “Київський метрополітен” та інших, в результаті чого з “Хрещатика” було виведено близько 400 млн. грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас