У Мінрегіоні повідомили, скільки інвестицій необхідно Україні на заходи з енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні повідомили, скільки інвестицій необхідно Україні на заходи з енергоефективності

Казна та Політика
142
Сумарний обсяг інвестицій, необхідних для проведення заходів з енергоефективності в Україні, становить $ 57 млрд, свідчать дані аналітичного звіту Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, опублікованого на сайті відомства.
Згідно з даними Мінрегіону, при такому обсязі інвестицій в енергоефективність України може скоротити щорічний обсяг споживання природного газу для опалення з 18,6 млрд куб. м до 7,2 млрд куб. м.
Як зазначено в звіті відомства, найбільше інвестицій потрібно для проведення санації приватних і багатоквартирних будинків – $ 28 млрд і $ 17 млрд відповідно. Такі заходи дозволять скоротити щорічний обсяг споживання природного газу для опалення на 4,7 млрд куб. м і 2,3 млрд куб. м відповідно.
У той же час модернізація сектора виробництва тепла і теплових мереж дозволить скоротити щорічне споживання природного газу на 2,4 млрд куб. м, для цього необхідно $ 6 млрд інвестицій.
“Але для залучення таких інвестицій і їх ефективного використання, система регулювання і фінансових взаємин в галузі (виробництва і розподілу тепла – ред.) Повинна бути переглянута. Паралельно повинна бути проведена реструктуризація накопичених боргів по всьому ланцюжку розрахунків”, – зазначається на сайті відомства.
За даними Мінрегіону, в результаті заміни індивідуальних котлів опалення на більш ефективні можна домогтися зменшення щорічних обсягів споживання природного газу на 1,7 млрд куб. м, для цього буде потрібно близько $ 4 млрд інвестицій. Такий захід є найбільш ефективним з точки зору зниження обсягів споживання газу на $ 1 млрд вкладених інвестицій.
Найменше інвестицій буде потрібно для проведення санації громадських і адміністративних установ – $ 2 млрд. Очікуване скорочення щорічних обсягів споживання природного газу в результаті таких заходів складе 0,3 млрд куб. м.
На думку складали звіт експертів, реалізація зазначених заходів дозволить збільшити інвестиційну привабливість теплокомунальних підприємств і оновити їх матеріальну базу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас