"Артемсіль" в I кв. збільшила експорт солі в Європу на 47,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Артемсіль" в I кв. збільшила експорт солі в Європу на 47,3%

Аграрний ринок
232
Державне підприємство “Артемсіль” в січні-березні 2016 року збільшило експорт солі в європейські країни на 47,3% в порівнянні аналогічним періодом 2015 року.
Згідно з повідомленням на сайті держпідприємства, це дозволило “Артемсолі” збільшити частку європейського експорту в сумарному обсязі продажів майже вдвічі – до 13,7%. Зокрема, незважаючи на теплу зиму поставки в Угорщину виросли в 4,5 рази – до 27,9 тис. тонн, поставки в Словаччину і Чехію склали 11,6 тис. тонн.
“Ми активно підсилюємо позиції на ринках східноєвропейських країн-членів ЄС. Це цікавий ринок, зручний з точки зору логістики, з платоспроможним попитом. Експорт в ЄС дозволяє нам компенсувати дії РФ, яка обмежила імпорт української солі, – цитується в повідомленні в.о. директора ДП “Артемсіль” Володимир Доля.
У той же час, зниження поставок на 7% в Україні пов’язане зі зниженням попиту з боку дорожніх служб.
Як повідомлялося, держпідприємство “Артемсіль” планує збільшити поставки своєї продукції в країни ЄС на 15% – до 425,3 тис. тонн, а також відкрити логістичні центри в Україні та ЄС.
У 2015 році ДП “Артемсіль” поставило в ЄС 367,8 тис. тонн солі.
ДП “Артемсіль” – одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації кухонної солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП “Артемсіль” знаходяться в Соледарі (Донецька обл.). Підприємство експортує продукцію в 22 країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас