Глава великого банку подав у відставку через "панамські документи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава великого банку подав у відставку через "панамські документи"

Світ
2027
Глава австрійського іпотечного банку Hypo Vorarlberg землі Форарльберг Міхаель Граммер подав у відставку на тлі «офшорного скандалу», пише Der Standart.
За словами банкіра, свою відставку, ще до скандалу, він обдумував всі останні місяці, і не останню роль в його рішенні зіграли ЗМІ. При цьому він заявляє, що не порушував законодавства.
«Визначальним став осуд Hypo Vorarlberg і мене особисто, що розгорнувся в останні дні. Але я як і раніше на 100% впевнений, що банк ніколи не порушував законів або санкцій », – сказав він.
Крім банку Hypo Vorarlberg, в «панамських документах» фігурує також австрійський банк Raiffeisenbank International.
4 квітня стало відомо, що регулятор фінансових ринків Австрії FMA проводить розслідування про можливе порушення банками Raiffeisen Bank International і Hypo Landesbank Vorarlberg законів про відмивання грошових коштів після того, як банки були згадані при великому витоку даних.
Напередодні консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності (OCCRP) опублікували масив даних про проведені в різні роки через панамську Mossack реєстраційні угоди. За заявою ICIJ, близько року тому дані реєстратора невідомий відправив до редакції німецької газети Süddeutsche Zeitung.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас