Американських солдатів екіпірують міні-безпілотниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американських солдатів екіпірують міні-безпілотниками

Технології&Авто
696
Армія США планує до 2018 року забезпечити сухопутні сили мініатюрними дронами, які допоможуть здійснювати розвідку і виконувати бойові завдання.
Проект носить ім’я Soldier Borne Sensors. Передбачається, що солдати отримають крихітні безпілотники, що без проблем поміщаються в похідну екіпіровку. З допомогою таких БПЛА військові зможуть непомітно досліджувати місцевість і ідентифікувати різні об’єкти, не вдаючись до допомоги великогабаритних дронів, які ворог може засікти і збити.
До «кишенькових» беспилотників буде пред’являтися низка вимог. Зокрема, їх вага не повинна перевищувати 150 грамів. На підготовку і запуск солдат повинен витрачати не більше однієї хвилини. Час перебування в повітрі складе як мінімум 15 хвилин, максимальна дальність польоту — 1200 метрів.
Передбачається, що міні-безпілотники отримають камеру, здатну транслювати зображення в режимі реального часу. Система повинна забезпечувати можливість чіткої ідентифікації об’єктів розміром з людину з відстані 20-25 метрів. Нарешті, дрони зобов’язані протистояти поривам вітру швидкістю до 7,7 м/с.
Потрібно відзначити, що міні-дрони на кшталт PD-100 Black Hornet вже використовують військові Великобританії та Норвегії. Правда, коштують такі БПЛА дуже дорого.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас