Насіров похвалився успіхами у виведенні зарплати з "тіні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров похвалився успіхами у виведенні зарплати з "тіні"

Казна та Політика
925
До бюджету в I кварталі надійшло 30 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 0,7 млрд грн перевищує планові показники Мінфіну.
Про це заявив голова ДФС Роман Насіров, повідомляє прес-служба.
Як наголошується, при зменшенні ставки майже удвічі – із середньої 41% до 22%, фактичні надходження внеску зменшилися лише на 25% в порівнянні з відповідним періодом 2015 року.
За його словами, непропорційне зменшення надходжень по ЄСВ щодо ставки свідчить про процеси детінізації оплати праці, спостерігаються ще з січня поточного року
До того ж, при збільшенні ставки податку на доходи фізичних осіб на 3% надходження цього податку в цілому склали 28,7 млрд грн, що на 40% більше, ніж в I кварталі минулого року.
“Значне зменшення ставки ЄСВ сприяло тому, що компанії вже почали перші кроки по збільшенню заробітної плати і виведення її з тіні. Також наша системна робота по боротьбі з конвертаційними центрами дає позитивний ефект: компанії, які раніше незаконно переводили кошти в готівку, зараз просто технічно не можуть це робити і змушені легально виплачувати заробітну плату і платити податки”, – зазначив Насіров.
Крім того, за словами голови ДФС, одним з факторів, який вплинув на легалізацію заробітної плати, стали заходи Нацбанку з обмеження сфери використання готівкових коштів та встановлення граничної суми розрахунків за участю фізичних осіб на рівні 50 тис гривень замість 150 тис.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас