Через брак запчастин Tesla продала менше електромобілів, ніж планувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через брак запчастин Tesla продала менше електромобілів, ніж планувала

Технології&Авто
551
Американська компанія Tesla Motors продала менше електромобілів, ніж планувала, що пов’язано з нестачею запчастин. Однак це не заважає автовиробникові розраховувати на реалізацію до 90 тис. машин в нинішньому році.
Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на оприлюднені Tesla дані, в січні-березні 2015 року компанія продала 14 820 електрокарів, в тому числі 12 420 седанів Model S і 2400 кросоверів Model X. Перш Tesla говорила про плани з продажу близько 16 тис. електромобілів за перші три місяці нинішнього року.
У компанії відзначають, що «гостра нестача» деталей для Model X в січні і лютому привела до скорочення планових обсягів виробництва. До кінця березня випуск цього електрокроссовера повернувся до 750 штук на тиждень.
Крім того, Tesla вказала на «недостатню перевірку» можливостей одного зі своїх постачальників комплектуючих, а також на свою нездатність виробляти деякі деталі самостійно. Автовиробник обіцяє вирішити всі ці проблеми, щоб не допустити їх повторної появи при запуску Model 3.
За словами генерального директора Tesla Елона Маска (Elon Musk), компанія планує збільшити річний обсяг виробництва електромобілів до 500 тис. штук до 2020-го. У нинішньому році Tesla сподівається продати від 80 до 90 тис. машин.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас