Суд визнав законним подорожчання газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав законним подорожчання газу для населення

Енергетика
1796
Київський апеляційний адмінсуд визнав законним рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, про підвищення з 1 квітня 2015 року цін на газ для населення.
Про це йдеться в постанові Київського апеляційного адміністративного суду від 21 березня 2016 року.
Суд апеляційної інстанції визнав законним рішення комісії, яким вона підвищила ціни на природний газ для населення до 3,6 гривні за кубометр по соціальною нормою в 200 кубометрів і до 7,2 грн на газ, що споживається понад норму. За оцінкою суду, НКРЕКП мала повноваження приймати зазначену постанову.
Апеляція була подана від НКРЕКП і НАК “Нафтогаз України” на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 3 листопада 2015 року.
Як наголошується, суд першої інстанції визнав незаконною постанову НКРЕКП № 585 від 3 березня 2015 року, яким комісія підвищила ціни на газ для населення до зазначеного рівня.
За оцінкою суду першої інстанції, на момент підписання постанови у голови НКРЕКП Дмитра Вовка не було повноважень на його підписання.
Крім того, НКРЕКП не мала повноважень на встановлення тарифів на природний газ, оскільки вона не є правонаступником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас