Фонд держмайна почав готувати ОПЗ до продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна почав готувати ОПЗ до продажу

Казна та Політика
149
Фонд державного майна України почав підготовку до проведення конкурсу з продажу 99,56% акцій ВАТ “Одеський припортовий завод”.
Про це йдеться в повідомленні Фонду в газеті “Відомості приватизації”.
“Для забезпечення відкритості проведення конкурсів та з метою інформованості потенційних покупців Фонд держмайна інформує про те, що розпочато підготовку до проведення конкурсу з продажу пакета акцій з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону ОПЗ”, – заявили у Фонді.
Також Фонд почав підготовку до продажу 99,928% ВАТ “Дніпродзержинська теплоелектроцентраль”, 94,443% ВАТ “Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів” і 25% + 1 акція ВАТ “Дніпровський машинобудівний завод”.
Нагадаємо, 31 березня 2016 року Стокгольмський Арбітраж задовольнив клопотання Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа і наказав ПАТ “Одеський припортовий завод” до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів.
Глава ФДМУ Ігор Білоус повідомив, що рішення Стокгольмського суду ніяк не вплине на плани з приватизації ОПЗ і на процеси, які вже були розпочаті і які ніхто не збирається зупиняти.
Як відомо, Фонд держмайна України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ “Одеський припортовий завод” у другій половині травня і провести його в червні.
Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звинувачував Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.
Радник глави ФДМ, співвласник компанії Finpoint Сергій Будкін в коментарі ЕП заявляв, що розмір боргів ОПЗ може вплинути на те, скільки грошей держава зможе отримати за акції підприємства в ході приватизації.
“Якщо держава вважає, що підприємство обтяжене частиною боргів, які є незаконними або були сформовані шахрайським шляхом, то держава повинна перед приватизацією очистити підприємство від цих боргів”, – зазначив інвестбанкір.
На його думку, в якості альтернативи підприємство може дати покупцеві імунітет від виплати деяких боргів або від деяких судових процесів.
Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас