Нардепи хочуть урізати ліміт перевищення швидкості на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи хочуть урізати ліміт перевищення швидкості на дорогах

Казна та Політика
1246
Народні депутати з транспортного комітету ВР, винесли на обговорення громадськості законопроект №4275, що передбачає створення Нацагентства, яке координуватиме питання організації та безпеки дорожнього руху.
У законопроекті, зокрема, пропонується приведення ліміту перевищення швидкості до європейських показників, а саме, до 5 км/год, з нинішніх 20 км/год.
Про це в ході круглого столу розповів один з ініціаторів законопроекту, голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Ігор Діденко.
“Держава повинна створити інституцію, центральний орган виконавчої влади якої буде знаходитися інституційно біля Міністерства інфраструктури і буде підпорядковуватися Кабінету Міністрів і безпосередньо відповідатиме за безпеку на дорогах”, – сказав нардеп.
За його словами, причиною створення такої організації, в Україні є нинішня неефективна реалізація політики в сфері безпеки дорожнього руху, за яку безпосередньо відповідають 17 відомств.
Саме тому між ними не існує координації дій, немає стратегії з безпеки дорожнього руху та комплексного розуміння системи безпеки дорожнього руху, що призводить до величезної кількості жертв на українських дорогах. Зокрема за 2015 рік в результаті ДТП загинули 3970 чоловік, близько 30 тис. були травмовані.
“Агентство буде складатися з 20-30 експертів. Вони розроблятимуть державну політику і стратегії з безпеки дорожнього руху та координації дій центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо виконання даних рекомендацій”, – уточнив Діденко.
Автори законопроекту сподіваються, що документ буде винесений на розгляд ВР через 2 місяці, а результатом його прийняття стане значне зменшення смертності та травматизму на дорогах. Схожий досвід створення такого органу мали майже всі країни ЄС.
“Я думаю, через 2 місяці обговорення його необхідно вносити в зал і він буде проголосований в першому читанні”, – зазначив Діденко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас