В НБУ заперечують зв'язок Гонтаревої з офшорами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ заперечують зв'язок Гонтаревої з офшорами

Фондовий ринок
1176
Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева з моменту продажу своєї частки в інвестгрупі ICU в 2014 році не пов’язана з бізнесом компанії, повідомила прес-служба центробанку, коментуючи інформацію в ЗМІ про її спільне з російським держбанкіром управління компанією, що тривало до застосування санкцій до РФ в серпні 2014 року.
“Глава НБУ продала свою частину акцій компанії в червні 2014 року і з того часу жодного відношення до цієї компанії не має”, – повідомила прес-служба НБУ.
Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, що чверть ICU до недавнього часу належала дружині Юрія Соловйова (заступник голови Зовнішторгбанку Росії), при цьому офшорні компанії під управлінням ICU отримували позики під його офшори.
Разом з тим, в прес-службі підкреслили, що структура власності ICU була розкрита ще на початку 2014 року, в структурі власності банку “Авангард”.
Раніше повідомлялося, що в 2014 році перед тим, як очолити НБУ, В.Гонтарева продала свою частку акцій ICU, перший транш від продажу якої вона отримала в 2014 році.
Як повідомляється в декларації про доходи за 2015 рік голови регулятора, в минулому році вона отримала другий транш від продажу своєї частини акцій ICU в розмірі 23,516 млн грн.
Група ICU створена в червні 2006 року, надає послуги з торгівлі цінними паперами, інвестиційно-банківські послуги, а також здійснює управління активами інститутів спільного інвестування. До її складу входять ТОВ “Інвестиційний капітал Україна”, КУА “Інвестиційний капітал Україна”, банк “Авангард” і КУА-АПФ “Трійка Діалог Україна” (всі – Київ). Раніше співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарева, яку за пропозицією президента Петра Порошенка парламент в червні 2014 року затвердив на посаду голови Національного банку України.
Після цього В.Гонтарева продала свою частку в ICU, а основними партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками 41,7%, а також Олександр Вальчишен і Володимир Демчишин, який очолює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, яким належить відповідно 6,58 % і 9,99%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас